Radeon X1000: Az ATI bejelentette új chipjeit



|

Az X1800 XT csúcsmodell több mint 320 millió tranzisztorból áll és mégis hihetetlennek tűnő, 625 MHz-es órajelen működik, valamint 1,5 GHz-es effektíc órajelű GDDR3 memória csatlakozik hozzá.

Az X1000 család tagjai nem csak új gyártástechnológiával készülnek, hanem egy teljesen új architktúrát és memóriavezérlőt is kaptak, amely a vállalat szerint egyértelműen fejlettebbek a már piacon levő megoldásoknál, legyen szó akár az ATI korábbi termékeiről, akár az NVIDIA-féle versenytársakról. A lapkák az ATI-chipek történetében először támogatják a DirectX 9-ben bevezetett Shader Model 3.0 szabványt is.

Az új grafikus processzorok a képminőség terén az adaptív anti-aliasinggel erősítenek, amelynek lényege, hogy intelligensen kombinálja a multi-sampling és supersamping eljárásokat a lehető legjobb képminőség érdekében. Az ATI mérnökei tovább finomították az anizotropikus és trilineáris szűrési algoritmusokat is.

Az X1000 család tagjai közül az X1800 XTés a középkategóriás X1600 XT és PRO változatok csak novemberben lesznek kaphatók, az X1800 XL és az X1300 azonban a mai naptól elérhető a neves kártyagyártók kínálatában.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.