Hirdetés

Sunde H4 teszt



|

Többplatformos vékonykliens PC helyett.

Hirdetés

A vékony kliensek esetén nem kell minden egyes felhasználóhoz komplett fizikai gép, elég egy „buta” kliens, amin keresztül egy kiszolgálóhoz csatlakozva ugyanazokat a szolgáltatásokat kapjuk, mint egy komplett PC-nél. A hardverárak jelentős csökkenésével és a hálózatok mindennapossá válásával ezek a kliensek feledésbe merültek, de az energiatakarékosság és a központosított karbantartás egyszerűsége ismét figyelemre méltó alternatívaként állítja be ezeket a rendszereket. A gyártóknak természetesen megvan a megoldásuk ezekre az igényekre, így születnek az újabbnál újabb kliensek, akár monitorba építve, akár egy elegáns dobozba zárva, mint amilyen a Sunde H4 eszköze. A fehér műanyag doboz semmi másra nem képes, mint bekapcsoláskor egy adott IP-hez csatlakozni, és „tálcán”, azaz monitoron kínálni annak a számítógépnek a rendszerét. Ez lehet Windows- és Linux-alapú természetesen, hatalmas előny, hogy a rendszer pillanatok alatt összekapcsolható egy Windows XP Premium vagy Ubuntu Linux rendszerrel is, megoldva így az „egy gép, több felhasználó” problémát.

 


Mindent tudni fog a H4, amire a kiszolgáló rendszer képes, a telepített programok a kliensen is használhatók. A rendszer sebességérzetét befolyásolja a hálózat teljesítménye, egy 100 megabites kapcsolat nem árt.


Kiknek lehet az eszköz jó választás? Olyan helyeken, ahol fontos szempont az energiafogyasztás (például a napelemmel működő rendszereknél), ahol nem üzemeltethető több nagy áramfogyasztású számítógép, de hasznos lehet egy iskolában is. Bőven elegendő hivatalokba, ahol egyszerű ügyfélkezelésen kívül nem kell más, raktárak kiadó ablakaihoz és még sorolhatnánk azon helyeket, ahol nincs szükség nagy teljesítményre, viszont előny a kis helyigény és alacsony fogyasztás.

 

 

Adatok


- RDP protokoll, Windows/Linux/Microsoft Hyper-V-támogatás, 6 db USB-kapu, hang- és mikrofoncsatlakozók, 10 watt fogyasztás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.