Hirdetés

Százötven éves laptop



|

Hódít a steampunk dizájn.

Hirdetés

 

1119steam.jpg
A steampunk a '80-90-es években született irányzat, mely a viktoriánus korszak, a (gőz)gépek hőskora iránti nosztalgiából táplálkozik. Ebben az időben még természetes volt a gépek iránti rajongás - minden szerkezet egyedi remekmű volt, és még azt sem lehetett sejteni, merre vezet a robbanásszerű fejlődés. A steampunk irodalom is H. G. Wells és Verne Gyula örökségét viszi tovább, és egy olyan alternatív jövőt fest le, amelyben a csúcstechnikát az egyre fejlettebb léghajók és analóg számítógépek képviselik. Természetesen az irányzat kedvelői is a XXI. század digitális eszközeit használják mindennapi életük során, különösen, mert legtöbbjük éppen a technológiai iparban dolgozik. Amit ízlésükhöz igazíthatnak, az a készülékek dizájnja - a Boston Globe vonatkozó cikkében úgy fogalmaz, hogy a nosztalgia a csúcstechnikával találkozik, a kettőt pedig réz csavarokkal fogjaták össze. Terry Gilliam Brazil című klasszikusa ma már a számítástechnikában is visszaköszön.

 

Gőzpókok, gőzrobotok és viktoriánus karórák>>>

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.