Hirdetés

Szétkapták az iPhone 5S-t



|

Az iFixit ludditái rengeteg újdonságot találtak az arany iPhone borítása alatt.

Hirdetés

Hamarosan a boltokba kerül az Apple legújabb high-end okostelefonja. Az iFixit kíváncsi rontópáljai nem teketóriáztak sokat, amint hozzájutottak egy iPhone 5S-hez, azonnal lehámozták róla az aranyszínű borítást, hogy alaposabban is megvizsgálhassák, milyen új megoldásokat pakoltak a készülékbe a cupertinói mérnökök.

Az 5S külsőre nem sokban különbözik elődjétől, az iPhone 5-től – a belseje azonban annál több érdekességet rejt. Ott van mindjárt az új 64 bites processzor, az A7, az M7 „társprocesszor” vagy éppen a Touch ID ujjlenyomat-azonosító rendszer – csupa olyan technológia, amelyeket most, az új csúcstelefon megjelenése kapcsán mutatott be a gyártó.

 

Az iFixit szakemberei már a szétszereléskor észrevettek egy apróságot, ami alaposan megnehezíti majd az otthoni bütykölők dolgát. A Touch ID érzékelőjét egy kábel köti össze a Lightning-csatlakozó illesztésével, ezért érdemes nagyon óvatosnak lenni, ha el akarjuk távolítani az előlapot.

Kicsit mélyebbre túrva azt is kiderítették, hogyan oldotta meg az Apple, hogy egyetlen feltöltéssel akár tíz órán keresztül is beszélgethessünk a telefonunkon: az iPhone 5S elődjénél jóval nagyobb – 1440 mAh-os helyett 1560 mAh-os – akkumulátort kapott. Ezzel párhuzamosan a hardverfejlesztőknek a fogyasztást is sikerült csökkenteniük – legalábbis erre utal, hogy a jóval nagyobb, 2600 mAh-os energiaforrással felszerelt Samsung Galaxy S4 csak hétórányi csevegési időt szavatol.

Hirdetés

Az iFixit szakírói természetesen magát az A7-es processzort is alaposan megvizsgálták. Mint írták, az alkatrészen található „F8164A1PD” jelzés arra utal, hogy az Apple ugyanazt az Elpida által gyártott 1GB-os RAM-ot építette a SoC-ba, amit az iPhone 5 A6-os chipjében is használtak.

Az új telefonba egy, a Murata által gyártott BCM4334 WiFi-chip került: az 5S sajnos nem támogatja a legújabb 802.11ac WiFi-szabványt.

A 8 megapixeles, lélegzetelállítóan szép képeket készítő kamerát, úgy fest, ezúttal is a Sony szállította.

A teljes teardownt itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.