Hirdetés

Tuningra termett Radeon az MSI műhelyéből



|

A tajvani gyártó új márkanév alatt kívánja forgalomba hozni legújabb Radeon HD5770-es grafikus vezérlőjét.

Hirdetés

A Twin Frozr és Lightning elnevezések után egy újabb "jelzőt" kell megszoknia a gyártót kedvelő felhasználóknak. A HAWX márkanév pontos hátteréről egyelőre nem sokat tudni, de az első termék már le is gördült a gyártósorokról. A gyártóhoz közel álló források szerint az új név alatt megjelenő termékek magas minőségű komponensekből épülnek fel és markáns tuningpotenciállal rendelkeznek, de az extrém felhasználóknak továbbra is a Lightning széria ajánlott elsősorban.

 

msi_n275gtxlightning.jpg

Íme az MSI GeForce GTX 275 Lightning
 

 

 
Pont emiatt nem véletlen talán, hogy az első HAWX kártya egy Radeon HD5770-es grafikus magon alapszik, amely az AMD első vérbeli középkategóriás DX11-es megoldásaként vonult be az IT-történelembe. A 800 stream processzort tartalmazó, 40 nanométeres gyártástechnológiával gyártótt mag pontos üzemfrekvenciájáról egyelőre nincs hír, a hűtést látva azonban szinte biztos, hogy a referencia órajelnél magasabb értékkel nyit majd a HD5770 HAWX. Mint ahogy várhatóan az 1 gigabájtnyi GDDR5-ös memória sem a megszokott órajelre lesz beállítva, ezek után csupán az a kérdés, hogy a megnövelt üzemfrekvenciák mellett mennyi túlhajtást visel el a kártya.

 

hawx_radeonhd5770.jpg

Három hőcső, alumínium bordázat és két ventilátor a "Juniper" kódnevű GPU-n
 

 


Az eszköz felépítése bizakodásra adhat okot, az egyedi nyomtatott áramkör, az átlagnál magasabb minőségű alkatrészek és a Twin Frozr II hűtés módosított változata jó omen a 3DMark pontvadászok számára, bátrabb felhasználók akár a grafikus lapka és a memória modulok feszültségét is módosíthatják. Az új értékek ellenőrzésére hardveres lehetőséget biztosít az MSI, a NYÁK felső részén látható csatlakozóba egy-egy kábel dugható, melyek végein mérhetők ki az említett értékek. Kíváncsian várjuk, ezen specifikációk fényében milyen maximális órajeleket lehet kisajtolni a GPU-ból és a memória lapkákból.

 

hawx_radeonhd5770_2.jpg

Csak két HAWX köthető össze a CrossFire technológia segítségével
 

 

Kis érdekesség, hogy csak egyutas CrossFire csatlakozás került a nyomtatott áramkörre, illetve a két kártyahelyet foglaló komponens hátlapi paneljén csupán egy DVI-D kimenet látható a HDMI és a DisplayPort aljzatok mellett - a referencia modell két DVI portot ad.


A HAWX kiadású Radeon HD5770 megjelenéséről és várható áráról egyelőre nincs információnk, de véleményünk szerint a márciusi CeBIT-en mindenképpen ki lesz állítva az MSI újdonsága.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.