Hirdetés

Új nVidia chipek laptopokba



|

Az nVidia négy új grafikus magot jelentett be amik hamarosan a laptopokban számolhatják a képkockákat.

Hirdetés

A felhozatal két szegmensre oszlik meg a bejelentés szerint, így a játékokra kihegyezett hordozható gépekben hamarosan megjelennek a GTX 280M és 260M névre keresztelt chipek, míg a vékonyabb, kisebb teljesítményű megoldásokban a GTS  160M és 150M dolgozhat.

 

geforce_gtx_280m_preview.jpg
 

 

A gyártó állítása szerint a 200M és 100M-es lapkák képesek lesznek futtatni a modernebb játékokat is, a leváltott modelleknél nagyjából 50%-al gyorsabban, az akkumulátoros idő csökkentése nélkül. A tervek szerint a GTX 280M GPU-k akár párban is válaszhatóak lesznek SLI kiépítésben, de ha nincs rá szükség akkor a HybridPower kikapcsolhatja ezeket és az integrált grafikus mag veheti át a számolásokat 2D üzemmódban.

Természetesen az új magok is támogatják a PhysX-et azaz a fizikai számolásokat illetve maradt a CUDA is, amivel a GPU számolási teljesítményét befoghatjuk más feladatokra megfelelő programokkal. A chipekkel szerelt ASUS, Clevo és MSI laptopok már javában izzadnak a CeBIT-en de a hírek szerint a többi gyártó is élénken érdeklődik irántuk, az Alienware már most bejelentette hogy a játékosokat el fogják kényeztetni idén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.