Hirdetés

Vége az Androidot és Windowst futtató eszközöknek?



|

A legfrissebb pletykák szerint a Google és Microsoft is ellenzi a nászt.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt felröppent a pletyka, miszerint a Google nem nézi jó szemmel az Intel és partnerei által januárban kiújított dual-boot lázat, amely keretében a vállalatok Android és Windows operációs rendszerekkel egyaránt felszerelt eszközöket kívántak piacra dobni. A nézeteinek súlyt adva a keresőcég állítólag nem hajlandó hitelesíteni a dual-bootos eszközöket, azaz ezekre nem kerülhetnek fel a saját alkalmazásai és szolgáltatásai (mint például a Play Store).
 

Hirdetés


A The Wall Street Journal beszámolója alapján a Microsoft is ezen a nézeten van, ám a vállalat legvégső esetben maximum a licencdíjak emelésével lehetne képes nyomást gyakorolni a gyártókra. Erre azonban nem elvileg nem lesz szükség, ugyanis jelen pillanatban az a hír járja, hogy a két óriáscég ellenállása miatt a hardveres partnerek önmaguktól lemondtak az új dual-bootos eszközeik piacra dobásától, sőt: az ASUS állítólag kettő már kapható érintős számítógépének (Transformer AiO P1801 és P1802) forgalmazását is be fogja fejezni.


A beszámoló hitelessége esetén a Google és Microsoft talán inkább szívességet tett a partnereknek, ugyanis eddig abszolút rétegtermékeknek bizonyultak a dual-bootos számítógépek. Az érdekes kérdés az, hogy vajon Android és Windows Phone rendszerű okostelefonok is kaszát kaptak-e, erre utalhat a csempés rendszer két indiai gyártó számára való ingyenessé tétele.


(Forrás: geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.