Hirdetés

Végleges a leggyorsabb Wi-Fi szabvány



|

Az IEEE tett róla, hogy a 802.11N szabvány véglegesítéséről szóló bejelentésének időpontját senki se felejtse el. Szeptember 11-ével véget ért minden idők leghosszabb, 6 évig tartó "draft" korszaka.

Hirdetés

Hat hosszú év után végre elfelejthetjük a különböző Draft-N szabványokat és az inkompatibilitási problémákat, mert az IEEE véglegesítette a leggyorsabb, maximum 300 megabites átviteli sebességre, WPA2 titkosításra és QoS csomagütemezésre is képes Wi-Fi szabványt. Az évek óta húzódó ratifikálás és ígérgetés után már senki sem hitt a pletykáknak, hogy még az idén bekövetkezik a nagy bejelentés, de úgy tűnik a szkeptikusok most vesztettek.


A véglegesítésről szóló hírek még a hivatalos sajtóbejelentés előtt kiszivárgott, azt követően, hogy Bruce Kraemer a 802.11n Task Group elnöke e-mailen (amiben Paul Nikolich, az IEEE 802 LAN/MAN szabványért felelős bizottság elnöke is megköszöni az együttműködést) értesítette a csoport tagjait (Wi-Fi lapka gyártók, OEM partnerek, szoftverfejlesztők). Ezt követően megjelent egy sajtóközlemény a Reuters weboldalán, habár a nagyközönség számára csak 15-én akarták kommunikálni a hivatalos bejelentést.

 

logo_80211n_k.jpg

 

A változásról a szabványra utaló embléma tanúskodik


A jelenleg 802.11 Draft-N eszközöket birtokló felhasználóknak nincs okuk aggodalomra, a Wi-Fi Alliance rengeteg tesztet végzett, hogy biztosítsa és meggyőződjön a jelenlegi eszközök kompatibilitásáról. Sőt, a szövetség szerint a legtöbb eszköz egy új firmwarrel a végleges szabvánnyal egyenértékűre lehet frissíteni, mivel csak néhány opcionális kiegészítés történt a legelterjedtebb 2.0 verziószám kiadása óta. A Wi-Fi Alliance szeptember 30-án kezdi meg minősítő programját, aminek keretén belül megvizsgálják, hogy a piacon lévő eszközök közül melyek kaphatják meg a végleges 802.11N Certified minősítést -- immáron Draft nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.