Hirdetés

WD-bomba: csökkennek a HDD-k garanciaidői



|

A Blue és Green szériák garanciaideje egységesen 2 évre csökken.

Hirdetés

A Western Digital az utóbbi években egyre nagyobb sikereket ért el a merevlemez-piacon, még a Seagate-et is sikerült megelőznie, és a Hitachi GST-t is felvásárolta. Most nem új vívmánnyal lepték meg a felhasználókat, hanem egy meglehetősen negatív hírrel: csökkent garanciaidőkkel.

 

A WD három szériára tagolja HDD-it: Blue, Green, Black. Az első két sorozatra eddig 3 év garancia járt, a gyártó ezt 2012. januárjától egységesen 2 évre csökkenti. Természetesen egy rövid ideig a készletek miatt a viszonteladóknál lesznek olyan modellek, amelyeknél az egyik darabra még 3 év, a másikra már csak 2 év garancia jár.

 

Bár a 2 év garancia nem tűnik katasztrofálisan kevésnek, meglehetősen éles kontrasztot állít a Black szériával szemben: azokra a meghajtókra ugyanis továbbra is 5 év jár majd. Noha a Black sorozat prémiumkategóriának számít, ez még mindig nem ad magyarázatot a WD döntésére.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.