Hirdetés

1GB-ra bővülnek az ingyenes Yahoo postafiókok



|

Hirdetés

A Yahoo Mail felhasználói világszerte április vége és május eleje között fogják észrevenni, hogy postafiókjuk tárhelye megnövekedett - tájékoztat Brad Garlinghouse, a Yahoo kommunikációs termék-részlegének elnökhelyettese.

A Yahoo azért döntött a tárhely növelése mellett, mivel a felhasználók egyre gyakrabban tárolnak nagyméretű csatolmánnyal (például: fényképek) rendelkező leveleket a szervereken.

A felhasználók igényeinek való megfelelés nagyon fontos a Yahoo számára, mivel a web mail szolgáltatása nagy szerepet játszik az emberek általános fogyasztásában, ami a Yahoo tartalmakat és szolgáltatásokat illeti - fejtette ki Garlinghouse.

"Az e-mailek ma már sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak az emberek életében, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt, és minél nagyobb részét képezi a Yahoo Mail valakinek az életében, annál elkötelezettebb lesz az általános Yahoo hálózat felé."

Charlene Li, a Forrester Research Inc. elemzője szerint a Yahoo Web mail valóban nagyon fontos kiindulási pont a rokonszenvező felhasználók számára. "A Yahoo Network felé vezető hálózat három nagy kapuja a honlap, a My Yahoo és a Yahoo Mail" - mondta.

A 2004. év közepe táján a Yahoo 4MB-ról 100MB-ra, majd később a jelenlegi 250MB-ra növelte az ingyenes postafiókjának tárhelyét.

Az 1GB tárhelyet kínáló Google Gmail szolgáltatás megjelenésére reagálva a webes felülettel rendelkező e-mail szolgáltatók zöme megemelte tárhelyét az elmúlt év folyamán. A Microsoft például a korábbi 2MB-os Hotmail fiókokat 250MB-ra emelte a Gmail bejelentése után.

Annak ellenére, hogy a Google a Gmail 2004. áprilisi bejelentésével hatalmas visszhangot keltett a web mail szolgáltatók körében, a szolgáltatás még mindig tesztfázisban van, és nem elérhető bárki számára, csupán meghívások útján, vagy a Google.com főoldalon véletlenszerűen megjelenő felkínálás útján.

Li elmondása szerint a Yahoo az emeléssel a Gmail nyilvános beindulását próbálja ellensúlyozni, mivel így az extra tárhely már nem fog piaci előnyt jelenteni a Google számára.

A Yahoo mindemellett a mail szolgáltatásának antivírus-képességeit is feljavítja azáltal, hogy a felhasználók esélyt kapnak a törlés helyett a fertőzött csatolmányok megtisztítására. Ez a funkció eddig csak a Yahoo fizetős, a Yahoo Mail Plus nevet viselő díjazással működő levelező-szolgáltatásának előfizetőinek állt rendelkezésére, amely évente 19,95 dollárba kerül. A Yahoo Mail Plus a kiterjedtebb lehetőségek mellett 2GB helyet biztosít a pénzért cserébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.