Hirdetés

600 millió IP-cím egyetlen háztartáshoz



|

Digitális poklot élt át az elmúlt időkben egy amerikai pár, miután ennyi IP-cím mutatott az otthonukra.

Hirdetés

Egy amerikai pár 75 000 dollárra perelte a MaxMind vállalatot, miután az az otthonukat regisztrálta több mint 600 millió IP-címhez. 

Hirdetés

James és Theresa Arnold egy farmon él, Potwinhez közel, Kansasben. Az életük digitális pokollá vált, miután a MaxMind az ő házukhoz regisztrált több mint 600 millió IP-címet - egyszerűen azért, mert közel vannak Amerika földrajzi közepéhez. 

A MaxMind azokat az IP-címeket rendelte a házhoz alapértelmezésként, amelyeket országon belül már nem tudtak jobban lekövetni. 

Értelemszerűen a párt rengeteg olyan ügyben vizsgálták, amelyhez egyes IP-címek voltak köthetőek. Lopott teherautó, számítógépes bűncselekmény, öngyilkosság, adócsalás, Bitcoinnal kapcsolatos esetek, lopott bankkártyák és közösségi fiókok ügyében is nyomoztak náluk a helyi, az állami és az országos hatóságok. 

A történtekért a MaxMindot vádolják - az ügyvédjük szerint még gyerekpornózással is gyanúsították a párt. A MaxMind azóta egy víztömeg közepére helyezte át az alapértelmezést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.