Hirdetés

802.11g: elfogadva



|

Hirdetés

11g vezetéknélküli internetes szabványon alapul.

Ez már a negyedik Wi-Fi tanúsítás azóta, hogy a szövetség 2000 márciusában elindította az együttműködési tesztprogramot. A korábbi tanúsítások során a 802.11a és 802.11b szabványon alapuló termékeket tanúsítottak, így az IEEE által jóváhagyott kétsávos termékeket, ill. amelyek átmentek a csoport saját Wi-Fi Protected Access programján. Jelenleg 110 cég 800 terméke rendelkezik Wi-Fi tanúsítvánnyal.

Az új 802.11g szabvány rögzíti a WLAN eszközök számára előírt követelményeket, amelyek legalább 24 megabit/másodperces és legfeljebb 54 megabit/másodperces sebességre képesek, miközben visszamenőleg kompatibilisek a maximum 11 megabit/másodperces sebességre képes 802.11b eszközökkel. Mindkét rádióspektrum a 2.4 GHz-es hullámsávot használja. A másik szabvány, a 802.11a 54 megabit/másodpercben határozza meg az 5 GHz-es működő eszközök adatátviteli sebességét. A tanúsítás azt jelenti a felhasználó számára, hogy a termékek átmentek az együttműködési teszten, tehát kompatibilisek egymással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.