Hirdetés

A BuzzFeed is beléphet a dollármilliárdos startupok klubjába



|

Sajtóhírek szerint a portálnak az idén 200 millió dollárnyi befektetést sikerült összekalapoznia.

Hirdetés

A VentureBeat jelentése szerint a BuzzFeed legújabb befektetővadász kampánya során összesen cca. 200 millió dollárnyi tőkeinjekciót kaphatott. A weboldal szakírója szerint a hét évvel ezelőtt alapított média-startup jó úton halad afelé, hogy az egyik legértékesebb céggé váljon az online sajtóorgánumok piacán.

Hirdetés

„Ha a BuzzFeednek tényleg sikerült 200 millió dollárt szereznie, több mint valószínű, hogy az értéke megközelítheti az egymilliárd dolláros szintet, és rövidesen New York City milliárd dolláros klubjának tagjává válhat” – mondta a Quartz-nak nyilatkozva Matthew Turlip, a magánkézben lévő cégek piaci helyzetének elemzésével foglalkozó PrivCo szakértője. (A The Wall Street Journal legutóbbi, a dollármilliárdos startupokat listázó jegyzékében még nem szerepel a BuzzFeed.)

Ha a VentureBeat számítása helytálló, a színpompás GIF-ekkel teletömött toplistáiról ismert portál az idén több mint tízszer annyit befektetői tőkét szedett össze, mint tavaly: akkor 19 millió dollárt gyűjtöttek, a cég értékét pedig durván 200 millió dollárra taksálták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.