Hirdetés

A Hitachi is Kínába költözik



|

Hirdetés

A cég, amely az év elején alakult, miután a Hitachi megvette az IBM-től tároló gyártó üzletágát, jelenleg San Jose-i és odawarai üzemében gyártja merevlemezes hordozóit (vagyis a merevlemez meghajtókban található lemezeket, amelyre az adatok íródnak). A Hitachi GST szerint részben az indokolja a költözést, hogy Kína közelebb van azokhoz a délkelet-ázsiai üzemekhez, ahol a merevlemezek más komponenseit gyártják, ill. összeszerelik. Ezek az üzemek Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken és Thaiföldön találhatók. A másik ok a kínai munkaerő olcsósága. 2005 végéig a jelenlegi üzemekben folyik a meghatározó termelés, az új sencseni üzem 2004 negyedik negyedévében kezd el működni, de a gyár csak 2006 első felétől működik teljes kapacitással.

A San Jose-i és odawarai üzemet nem számolják fel teljesen. San Joséban marad a fejlesztés és a kísérleti gyártás, az odawarai üzemben pedig az innovatív meghajtó technológiákkal (pl. a függőleges adatrögzítéssel) kapcsolatos munkák. A cég jelenleg 800 főt foglalkoztat, de nem tudják előre megmondani, hogy lesz-e és ha igen, mekkora elbocsátás az USA-ban és Japánban. „A merevlemez gyártás igen gyorsan változik, nem látjuk előre, hány emberre lesz szükségünk 2006-ban”, mondja Suzuki Kendzsi, az odawarai üzem szóvivője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.