Hirdetés

A HP támogatja a HD DVD-t is



|

Hirdetés

A HP csatlakozása a HD DVD Promotions Group-hoz némileg meglepő azután, hogy korábban úgy döntött, kizárólag a Blu-ray technológiát fogja támogatni. A döntés hátterében az állhat, hogy a HP korábban két vásárlóbarát technológia beépítését kérte a Blu-ray fejlesztői csoportjától, ám azok csak az egyiket fogadták el. Ez a bizonyos "mandatory managed copy" néven emlegetett eljárás lehetővé teszi, hogy a Blu-ray lemezek vásárlói legális másolatot készíthessenek a lemezek tartalmáról számítógépükre vagy hordozható lejátszójukra.

A másik technológia a HD DVD palettáján már megtalálható iHD lett volna, amely a tartalomfejlesztőknek kiterjedt interaktív lehetőségeket, míg a felhasználók számára a HDTV adások rögzítésével és kezelésével kapcsolatos funkciókat biztosított volna — ám erre nemet mondott a Blu-ray mögött álló cégcsoport. A HP szerint viszont ez is nagyon fontos eleme volna a jövő digitális otthonának, nem véletlen, hogy a Microsoft is mellé állt, és része lesz a jövőre megjelenő Windows Vistának is.

A cég ettől még folytatja a munkát a Blu-ray Disc Associationnél is, és célja továbbra is az, hogy legjobb és legmegfizethetőbb megoldást biztosítsa a vásárlók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.