Hirdetés

A kamerás telefon kockázatot jelent



|

Hirdetés

A kategorikus tiltás azonban rövidlátó és nehéz betartatni, véli a Gartner. 2006-ra az USA-ban és a Nyugat-Európában eladott mobiltelefonok 80 százalékában kamera is lesz, ezért a cégeknek inkább olyan biztonsági programokat kell bevezetniük, melyek reálisan kezelhetők. „A legtöbb cégnek nincs embere és pénze a hatékony ellenőrzésre”, mondja Ken Dulaney, a Gartner kutatási alelnöke. „A vállalatoknál biztonsági zónákat lehetne létrehozni, ahol szigorú a korlátozás, de ellenőrizhető. Az ezeken kívül eső területekre pedig elfogadható használati irányelveket volna célszerű megfogalmazni.” Ráadásul nemcsak a kamera miatt jelent kockázatot a mobiltelefon, hiszen sok modell hangrögzítésre is képes, ezért nehéz meghúzni a szigorú határt a tiltás és az engedélyezés között. És akkor még nem szóltunk az egyéb elektronikai eszközök biztonsági kockázatáról: az USB „kulcstartókról”, amelyeket hamarosan kamerával is ellátnak, és amelyeken hatalmas mennyiségű adat vihető ki egy irodából feltűnés nélkül.

Végső soron a cégeknek olyan vállalati kultúrát kell kialakítaniuk, amely visszatart bármely technológiával való visszaéléstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.