Hirdetés

A kék halál nyomában a márciusi PC World



|

Lassulás, fagyás, újraindítás, majd teljes leállás? A PC összeomlásoknak számos kiváltó oka lehet, de szerencsére a legtöbb esetben elkerülhető a kék képernyő. A PC World friss magazinjában bemutatjuk a jellemző hibákat és azok megoldásait.

Hirdetés

Aki használt már Windows operációs rendszert, annak biztosan nem kell bemutatni a bűvös kék képernyőt. A rendszerösszeomlások számos formában léteznek, amelyek közül a legrosszabb a fagyás, mikor a rendszer egy szót sem árul el arról, hogy pontosan mi vezetett a kiakadásához. Szerencsére ezen hibajelenségek gyakorisága minimalizálható, ha odafigyelünk a Windows épségére. A PC World friss számában megmutatjuk a leggyakoribb okokat, valamint azok megoldásait, ráadásul lemezmellékletünkön a gyógyításhoz szükséges eszközöket is átadjuk.

 



A Föld Órája mozgalomra készülve megmutatjuk azt is, hogy miként kell felépíteni egy zöld PC-t, valamint miként lehet spórolni az áramfogyasztással. Így két legyet üthetünk egy csapásra: nem csak a Földünket védhetjük, de az energiaszámlánkat akár több ezer forinttal is csökkenthetjük. A veszedelmes Java sérülékenységek miatt annak is utánajártunk, hogy mennyire biztonságosak a magyar netbankok, illetve hogy mit tehetünk azért, hogy a támadók még véletlenül se férhessenek hozzá a megtakarított pénzünkhöz.

Tesztlaborunk e hónapban is serény volt, hiszen munkatársaink nem csak azokat a noteszgépeket próbálták ki, amelyek alkalmasak egy asztali PC kiváltására, hanem több ígéretes mobileszközt is bevizsgáltak (LG Nexus 4, Samsung Galaxy Tab 2 7.0, HTC 8S és Motorolla RAZR i). Olvasóinknak ezen felül megmutatjuk, hogy miként lehet két videokártyával fokozni a teljesítményt, miként védhetjük meg személyes adatainkat a Facebookon, valamint az Office 2013 és a LibreOffice 4.0 irodai programcsomagokat is egymásnak eresztettük.

 



Teljes verziós szoftverünk az Ashampoo Home Designer Professional, amellyel a karosszékben ülve tervezhetjük meg leendő házunkat, illetve az Office 2013 60 napig használható próbaverzióját is elhelyeztük mellékletünkön. Sőt a PC World olvasóinak továbbra is ingyen kínáljuk az F-Secure, valamint az ESET mobil védelmét, hogy a droidos vírusok felfutása ne érje váratlanul a magazinunk táborát.

További témáink részletesebben:



Ennyire biztonságos a netbank

A pénzintézetek egy része Java alapon kínálja online bankját, miközben a platform folyamatosan sérülékenységgel küszködik.

PC-t helyettesítő laptopok

Hat hordozható munkaállomást teszteltünk, melyek nem lépik át a 300 ezer forintos lélektani határt, de kiválóan alkalmasak munkára, videovágásra és akár játékra is. Segítünk választani közülük.

Több grafikus kártya egy gépben

Mi jobb egy erős videokártyánál? Két erős videokártya, amelyek párban dolgozva egymást erősítik.

Office 2013 bemutató

Kaptunk néhány új hasznos és pár ritkán használható funkciót, átszabott felülettel, de forradalmat ezúttal se reméljünk. Igazából mégis, hiszen az Office-ra immár úgy fizethetünk elő, mint az internetre, vagy egy újságra.

Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz. A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán. Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a galériánkba. Ha pedig megízlelnéd azt, hogy milyen a PC World előfizetők élete, akkor azt most kedvezményesen megteheted, mivel korlátozott ideig gyakorlatilag három magazint adunk két áráért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.