Hirdetés

A legnagyobb netszolgáltató észre sem vette, hogy feltörték



|

A China Telecomhoz tört be észrevétlenül a SwaggSec néven futó hackercsoport, észre sem vették őket. Hasonlóan nagyot bukott a biztonsági résen a Warner Bros. is.

Hirdetés

A Twitteren jelentették be, és egy egészen megalázó jelentéssel egészítették ki a hackerek saját akciójukat, amely során sikerült a világ egyik legnagyobb internetszolgáltatója, a China Telecom, valamint a Warner Bros. rendszerét is feltörniük. A támadás során a kínai nagyvállalattól 900 adminisztrátor nevét és jelszavát lopták el, egy hónapig töltötték az adatokat, de senki sem vette észre a biztonsági rést. "Egy hónap után leálltunk a letöltéssel, mert meguntuk" - áll a közleményben.

A SwaggSec a Warner Bros. kapcsán még ijesztőbb kritikát fogalmazott meg: ott egészen biztosan észrevették a támadást, de egész egyszerűen nem tettek semmit. A China Telecom elköltöztette a szervereket a hackerek neten megjelent üzenete után, de a jelszavakat állítólag azóta sem változtatták meg.

A SwaggSec a Pirate Bay torrentoldalon mindenkivel megosztotta a lopott adatokat, ennek ellenére még egyik vállalat sem kommentálta az eseményeket. Nem is nagyon vagyunk meglepve ezen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.