Hirdetés

A Napster akár egymilliárd dollárt is hajlandó lenne fizetni a béke kedvéért



|

Hirdetés

A javaslatot, amely szerint a Napster az öt legnagyobb lemezkiadónak évente 150 millió dollárt fizetne öt éven át, a kiadókat képviselő Nemzetközi Lemezkiadó-ipari Szövetség (IFPI) nem fogadta kitörő lelkesedéssel. „Csalódottak vagyunk a Napster miatt, mert ez a taktikai lépés aligha több, mint egy PR-húzás” – nyilatkozta a szervezet szóvivője. Az IFPI ugyanis azt szeretné, ha minden jogdíjas fájlt törölnének a Napster rendszeréből még a tárgyalások megindulása előtt, ami gyakorlatilag a szolgáltatás leállítását jelentené. A szóvivő szerint az lenne a legjobb, ha a Napster betartaná a bírósági döntéseket.
Hogy ki bírja tovább a türelemjátékot, a Bertelsmann által támogatott Napster, vagy a zenekiadói szakma másik fele – majd elválik. Elemzők mindenesetre felhívják a figyelmet, hogy a kiadói ipar sohasem fog befogadni egy olyan céget és rendszert, amely anarchisztikus módszerekkel és főleg ellene dolgozik. Így hát a Napsternek mindenképpen át kell alakulnia, de még nem tudni, hogy a mogulok mennyi sarcot kérnek, hogy közben életbenhagyják. [IDG.net]

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.