Hirdetés

A PC World 9 gigabájtos DVD-melléklettel jelentkezik!



|

Hirdetés

Ez az óriási tárolókapacitás lehetővé tette, hogy olyan dolgokat is rárakjunk a lemezre, amelyek korábban helyhiány miatt esetleg lemaradtak.

Az egyszerűbb kezelés és az áttekinthetőség miatt az összes csak a DVD-n szereplő anyag a „DVD_Extra” mappában kapott helyet, egy kivételével, ez pedig havonta jelentkező műsorunk a PC Studio. Nemcsak az új tizedik rész található meg a korongon, hanem az előző havi lemezmellékleten szereplő kilencedik adás is, amelynek problémák voltak a hangjával. A filmek megtekintése természetesen nem a Windows Intézőjéből történik, hanem asztali DVD lejátszó, vagy pedig DVD lejátszó program segítségével. Ilyen a -- szintén a mellékleten megtalálható -- MoviX is, amelyről később még kicsit részletesen szót ejtünk.




Szoktunk néha játékdemókat is elhelyezni a mellékleten, de általában csak akkor ha jut hely nekik. Mivel rengeteg olyan kérést kaptunk olvasóinktól, hogy tegyük fel játékok kipróbálható változatait is a mellékletre, úgy gondoltuk, hogy a kilenc gigabájtos DVD-n van elég hely arra, hogy egy kis részét demók foglalják el. Érdemes kiemelni a Sacred kipróbálható változatát, egyrészt azért, mert olvasói kérésre került fel a mellékletre, másrészt azért mert ez az a játék, amely a szaksajtó szerint méltó utódja a híres Diablo II-nek. Akik kicsit is járatosak a játékok világában, azok ebből már tudják, hogy milyen stílusú alkotásra számíthatnak. A Sacred ugyanúgy akció-szerepjáték, mint híres elődje volt, a demójában két választható karaktert próbálhatunk ki 13 küldetésen keresztül.



Természetesen az említetteken kívül még sok más érdekesség kapott helyet csak a DVD-n. Igyekeztünk inkább nagyobb lélegzetű anyagokat összeválogatni, megtalálható még a korongon az egyik legjobb „Photoshop-alternatíva”, a JASC Paint Shop Pro 8.1-es próbaverziója, a hozzá kiadott két kiegészítő csomaggal (Resource Pack) egyetemben. Szintén felkerült a mellékletre egy másik JASC program, a Paint Shop Photo Album 5 is, amely digitális képeink feldolgozására, kezelésére és egyszerűbb szerkesztőműveletek elvégzésére is használható. Nagy ULEAD gyűjteményt is elhelyeztünk a korongon, a cég különféle programjainak kipróbálható verzióival. Megtalálható itt videoszerkesztő (VideoStudio 8), fotószerkesztő (Photoimpact XL) és DVD-lejtászó (ULEAD DVD Player) is.

Akiknek tetszett az összeállítás, azok számára eláruljuk, hogy következő hónapban is legalább ekkora programdömpingre számíthatnak, hiszen akkor is kilenc gigabájtos DVD-vel jelentkezünk!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.