Hirdetés

A Sharman Networks megkezdte védekezését



|

Hirdetés

Anthony Meagher, a Sharman Networks ügyvédje a tárgyalás második napján kifejtette azon véleményét, miszerint az a perdöntő kérdés, hogy a cég segédkezett-e a felhasználóknak a szerzői jogok megsértésében. Meagher érvelésében két korábbi esetet hozott fel precedensként: az egyik esetben a brit Lordok Háza állt szemben az Amstrad PLC-vel a kétkazettás magnók kérdésében; a másikban pedig az USA legfelsőbb bírósága és a Sony között zajlott, és a felvétel készítésére is alkalmas videómagnók további sorsáról született döntés.

Ezekben a perekben a bíróság felmentette a gyártókat, mondván: a cégeket nem terheli a felelősség a használók által elkövetett jogsértő magatartás miatt. Az ügyvéd szerint a Sharman Networks ugyanebben a helyzetben van. Ráadásul a Kazaa felhasználóinak csupán mintegy 2 százaléka tartózkodik Ausztrália területén, míg a legnagyobb többségük az Egyesült Államokban él, ahol a Kazaa szoftver terjesztése legális. A védelem stratégiája azt célozza meg, hogy bebizonyítsa a szakértőkből álló esküdteknek: a Kazaa tulajdonosai és terjesztői nem tudják befolyásolni a felhasználókat, vagy azok tevékenységét. A tárgyalás várhatóan körülbelül három hétig fog tartani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.