Hirdetés

A Sulinet haladékot kapott



|

Hirdetés

Az Oktatási Minisztérium erről tegnap döntött, miután az utóbbi napokban a vásárlások regisztrációjához használt rendszer a túlterhelés miatt szinte a használhatatlanságig lassult. Információink szerint a minisztérium dolgozik a túlterhelés okozta problémák elhárításán, s ígérik, ma már zökkenőmentes lehet a vásárlás.

Az OM-től kapott információk szerint idén július elsején a korábban használt, saját fejlesztésű monitoring rendszert egy teljesen új, Microsoft Axapta-alapú megoldásra cserélték, amely nem bírta a megnövekedett terhelést. Az elmúlt hetekben a Sulinet Expressz keretén belül országszerte naponta mintegy ötezer vásárlás történt, ez több mint tízszerese az átlagnak.

Mint az jóideje ismert, novembertől kezdve kizárólag teljes számítógép-konfigurációk, illetve noteszgépek lesznek kaphatók a Sulinet Expressz program keretén belül. Ennek köszönhetően az utolsó héten valóságos bénító rohamot tapasztalnak a megkérdezett üzletek, százával fogynak a TFT-monitorok, processzorok, DVD-írók és videokártyák.

Az adókedvezménnyel megvásárolható termékek számának drasztikus csökkenése miatt a kereskedők szerint a sulinetes forgalom a töredékére esik vissza, egyesek szerint 85-90 százalékos csökkenés várható az eladásokban. A Minisztériumban nem annyira pesszimisták az eladások várható alakulásával kapcsolatban, mint az üzletekben, az OM szerint a 85-90 százalékos visszaesésről szóló előrejelzések túlságosan borúlátóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.