Hirdetés

A Wikipédia megsínylette Dzsudzsák átigazolását



|

Csalódott magyar focidrukkerek garázdálkodtak az Anzsi Mahalacska angol nyelvű szócikkénél.

Hirdetés

Az FC Anzhi Makhachkala angol nyelvű Wikipédia szócikkét jelenleg új felhasználók nem, csak regisztrált, bejáratott szerkesztők tudják módosítani, mivel a tegnapi napon vandalizmus miatt az oldal üzemeltetői levédték a klub oldalát. Erre azért volt szükség, mert csalódott magyar focidrukkerek özönlötték el a szócikket azt követően, hogy kiderült: Dzsudzsák Balázs, magyar válogatott focista a dagesztáni klubhoz szerződhet.

 



A Wikipédia által tárolt előzmények alapján körülbelül délután 3 után egészen estig körülbelül 200 alkalommal módosították a klubról szóló bejegyzést, amely során nem valós, tréfálkozó, sokszor durva szövegekkel egészítették ki a rajta lévő tartalmat. Az egyik tárolt változatban például a klub elnökéhez a "Dollár Papa" név került, míg a menedzser "Gáspár Győző" lett.

A jelenlegi keret is alaposan megváltozott. A frissen átigazolt labdarúgó "Dz$udz$ák Baláz$" néven került be a listába, amely mellet például "Builder Laci", "Osszama bin Láda" és "Windows SP" is bekerülhetett a keretbe.

Habár a Wikipédia szerkesztői mostanra visszaállították az eredeti szócikket, az eset megmutatja a közösség által szerkesztett online enciklopédia egyik gyengeségét, mármint azt, hogy a szabadon szerkeszthető szócikkekhez bárki elhelyezhet nem valós tartalmat az egyébként megbízhatónak vélt szolgáltatás felületén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.