Hirdetés

A Yahoo és MS is nekiesett a NSA-nek



|

Kezd tolerálhatatlan károkat okozni a kémkedéses botrány.

Hirdetés

Az amerikai hírszerzés körüli ribillió nem csak a helyi politikusoknak okoz óriási problémát, hanem a PRISM programban résztvevő vállalatok is isszák a levét. A cégek próbálják különféle nyilatkozatokkal menteni a menthetőt, ám továbbra sincs megbízható információ a megfigyelés működéséről és mértékéről, hiszen titoktartásra kötelezte őket az amerikai kormány; a gondosan szövegezett, nyugtatásra szánt közlemények csak tovább borzolják a kedélyeket.


Éppen ezért többek közt a Yahoo és Microsoft is folyamatosan ostromolja a FISC-et (Foreign Intelligence Surveillance Court), hogy legalább részlegesen engedélyezzék számukra a helyzet tisztázását. A Yahoo nemrég sikerrel járt, a szigorúan titkos hírszerzési ügyekben eljáró bíróság döntése alapján az illetékeseknek 2008-ig visszamenően meg kell határozniuk, hogy pontosan mit publikálhat a vállalat.


Ezen felül a múlt pénteken kitört Hotmail / SkyDrive / Skype megfigyelési botrány miatt a Microsoft kiadott egy közleményt, miszerint az NSA-nek nincs közvetlen hozzáférése a szervereikhez, továbbá nem nyújtanak számára eszközöket a különféle titkosításaik feltöréséhez. Amennyiben adatokat igényelnek tőlük, akkor azokat titkosítatlan formában átadják, de a hírszerzés akkor sem garázdálkodik szabadon a rendszereikben.


Végül a Microsoft élesen bírálta a hatóságot, hiszen meglátásuk szerint az figyelmen kívül hagyja az alkotmányt, így az áldatlan állapot megszüntetése céljából közbenjárnak a főállamügyésznél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.