Hirdetés

Az Intel beperelte a VIA-t



|

Hirdetés

A chipóriás Intel, és a tajvani chipset- és mikroprocesszorgyártó VIA Technologies egymás ellen folytatott harca a napokban új fordulóponthoz érkezett. Az Intel beperelte a VIA-t a Pentium 4 szabadalmai megsértése miatt. Az Intel Corporation a jelek szerint csak a megfelelõ alkalomra várt, hogy beperelje riválisát, amiért az állítólag engedély nélkül adott ki Pentium 4-alapú alaplapi chipkészletet. Az Intel a VIA Technologies-t 5 szabadalmának megsértésével vádolja a VIA P4X266 és P4M266 chipkészletekben. A VIA azonban arra hivatkozik, hogy az Intel keresztlicensz szerzõdéssel rendelkezõ, grafikus chipeket gyártó S3 megvásárlásával megszerezte a jogot a Pentium 4 chipkészletek gyártására. A chipóriás Intel tiltakozott a chipkészletek kiadása ellen, és megkérte az alaplapgyártókat, hogy ne alkalmazzák azt. A társaság emellett jogi lépéseket is kilátásba helyezett arra az esetre, ha a VIA chipkészletes Pentium 4 alaplapok mégis forgalomba kerülnének. Bár a vezetõ alaplapgyártók, mint az ASUStek, Gigabyte és Micro-Star International (MSI), az Intellel fenntartott jó viszonyuk megõrzése végett ezidáig nem adtak ki VIA-Pentium 4 alaplapot, több másodvonalbeli gyártó, közöttük a Shuttle és a Tyan is megjelent a piacon ilyen termékkel. Az Intel a Pentium 4 processzorhoz az ACER Laboratories Inc. (ALi) és Silicon Integrated Systems (SiS) tajvani chipsetgyártóknak, valamint a grafikus chipeket és videókártyákat készítõ ATI Technologiesnek biztosított chipsetkészítési licenszt. A Delaware-i bíróságon bejegyzett per a VIA Pentium 4 chipkészletek betiltását és kártérítést céloz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.