Hirdetés

Az internet elhagyja a PC-t



|

A jövőben a vezeték nélküli elérés és a mobil eszközök végleg túlnőnek a PC-ken.

Hirdetés

Jelen pillanatban az internetre kapcsolódó eszközök nagyobbik része kábelen keresztül éri el a világhálót. Az IT-ipar azonban változik, és az úgynevezett mobil, vezeték nélküli korszak már nem valamiféle misztikum, hanem a valós jövőkép. Az IDC piacelemző cég is megvizsgálta a változások irányát.

 

Az teljes biztonsággal kijelenthető, hogy bár a PC-k és a kábeles elérések száma egyre csökken összesítésben, teljesen vélhetően soha nem szorulnak majd ki a piacról. Azonban a marketingszerepük és a vonzerejük drasztikus mértékben lecsökkent, így a felhasználókat sem ilyen irányból célozzák a gyártók és a szolgáltatók.

 

Nem mondható meglepőnek, hogy a hagyományos beállításokat felváltják a vezeték nélküliek. Természetesen az egyre sokasodó számban jelen lévő okostelefonok és tabletek terjedésével indokolható a változás. Az IDC elemzései szerint az amerikai internetezők között 2015-re többen lesznek azok, akik valamilyen mobil eszközről neteznek, mint akik PC-ről. Az előrejelzések szerint az internet más hely lesz a jövőben, a mobilnetes felhasználók száma pedig évenként 16,6 százalékkal emelkedik a következő négy évben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.