Hirdetés

Ballmer: magam is a probléma része voltam



|

Legújabb interjúja alapján maga adta be lemondását a Microsoft igazgatója.

Hirdetés

Tegnapi beszámolónk szerint a Microsoft igazgatói tanácsa megtalálta a Steve Ballmer utódját, pontosabban utódjait: néhány évre Kevin Turner kerülhet a vállalat élére, őt pedig Stephen Elop válthatja majd. Ha mindez igaz, akkor nagyon gyorsan hivatalossá válhat a lépés, hiszen a vállalat számos termékfejlesztéssel foglalkozó részlege az új igazgatóra vár, lévén annak jóvá kell hagynia a terveiket.

Hirdetés


A The Wall Street Journal tegnap érdekes interjút közölt Ballmerrel, amely alapján az úriember saját döntése volt a vállalat éléről való lemondás. Állítása szerint bizonytalan volt abban, hogy képes lesz-e megfelelően és elég gyorsan végrehajtani a Microsoft megújítását, elmondása alapján „talán egy régi korszak emblémája vagyok”.


A vállalat gyökeres átalakítása megköveteli az eddigi – és jórészt általa kialakított – vezetési formák és beidegződések elkaszálását. „A nap végére nyilvánvalóvá vált, hogy meg kell törni a mintát, és mondjuk ki: én is egy minta vagyok” – összegezte sommáson Ballmer a helyzetet. A hamarosan leköszönő vezérigazgató még nem döntötte el, hogy a színről való lelépése után mihez kezd, de nagyvállalatot semmiképp sem szeretne vezetni.


(Forrás: WSJ, CNET | Fotó: Dell)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.