Hirdetés

Belassít a RapidShare a kalózkodás miatt



|

Az ingyenes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók jelentős korlátozásra számíthatnak.

Hirdetés

A RapidShare fájlmegosztó felhasználói az elmúlt napokban arra lettek figyelmesek, hogy a letöltési sebességek óriási mértékben csökkentek, körülbelül 30 KB/s környékére. A RapidShare hivatalosan is válaszolt: a MegaUpload bezárása, a Filesonic korlátozása és a Bitjunkie megszűnése után szándékosan döntöttek a drámai sebességcsökkentés mellett.

 

A döntést azzal magyarázták, hogy az utóbbi hetekben nagy mértékben emelkedett az ingyenes felhasználók által bonyolított adatforgalom, amely a különböző oldalakról és blogokról származó illegális tartalmat jelentette; ugyanis a "kalózok" úgymond átszoktak a RapidShare-re.

 

 

A fájlmegosztó erre válaszul fájdalmas, ám szerintük hatásos lépést tett: minden ingyenes felhasználó letöltési sebességét jelentősen lekorlátozzák. Ettől azt remélik, hogy a kalózokat és az illegális tartalmakat sikerül elrettenteni az oldal használatától.

 

A döntés ugyanakkor a RapidPro-előfizetőket is érinti, hiszen sokan így osztják meg az oldalaikra és blogjaikra felkerülő tartalmakat. A RapisShare úgy döntött, a RapidPro-előfizetők esetében az ingyenes felhasználók is teljes sebességgel tölthetnek le. Ez azonban kizárólag akkor lehetséges, ha a RapidPro-előfizető megosztja az üzemeltetőkkel a megosztott fájlok típusát, tartalmát, a saját oldalainak és blogjainak a címeit, az e-mail címét és a telefonszámát. Ezzel egy időben a feltöltők engedélyezik a RapidShare számára, hogy a feltöltéseiket és az oldalaikat ellenőrizzék illegálisnak vélt tartalmak után kutatva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.