Hirdetés

Bill Gates-t lovaggá ütik



|

Hirdetés

A hagyományos ceremóniát szerdán tartják meg a londoni Buckingham palotában, melynek során Gates letérdel majd a királynő elé, aki egy karddal megérinti vállait. A lovagrend mottója: "Istenért és a birodalomért."

Gates az Egyesült Királyságban végzett vállalati, munkahely-teremtői, oktatási és adományozási munkájával, valamint a brit államközösségeket is érintő, a harmadik világ szegénységének csökkenésére tett erőfeszítésével a KBE (Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) titulust érdemelte ki. Egy 1917-ben kialakított rendszer miatt azonban Gates nem használhatja a "Sir" megszólítást, mivel nem királyságbeli vagy tartománybeli állampolgár - a KBE betűket viszont odaírhatja neve mögé.

A brit külügyminisztérium 2004 januárjában jelentette be, hogy Gates megkapja a kitüntetést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.