Hirdetés

Búcsú a kézi PC-ktől?



|

Hirdetés

A bejelentés megkérdőjelezi a kézi eszközök jövőjét az üzleti piacon.

Azzal ugyanis, hogy a GM egy mobiltelefon mellett voksolt, lényegében nemet mondott a Palmra, a HP-ra és a Microsoftra. A GM képviselője elmondta, azért döntöttek a mobiltelefon mellett, mert ezt a hardvert a legtöbb ember tudja használni, és a kamionosok számára meglehetősen idegen a számítógépek használata. Egyébként sok fehérgallérosnak is gondot okoznak a kézi operációs rendszerek, és örömmel fogadnának egy karcsúsított alkalmazást, amelyet néhány gombnyomással kezelni lehet. A Nextel egyébként kifejezetten az ún. kékgalléros piacot vette célba beépített Direct-Connect technológiájával, amely a telefont lényegében walkie-talkie-vá alakítja át. Ezen kívül a Nextel Motorola telefonjaiban egy Java virtuális gép is van, amely a J2ME alkalmazásokat futtatja, melyek letölthetők és frissíthetők egy vezetéknélküli hálózatról - amivel a telefon lényegében kézi PC képességeket kap, melyhez a rendszerfelügyeletet az Inciscent IC2 alkalmazása biztosítja. Ernie Cormer, a Nextel üzleti megoldások üzletágának alelnöke elmondta, hogy cégének iDEN hálózatán futnak a Siebel CRM alkalmazásai is. Tehát a Java, a Direct-Connet, a könnyen használhatóság, valamint a GPS képességek miatt érdemes elgondolkodni a mobiltelefon előnyein a kézi PC-k ellenében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.