Hirdetés

Egerésszünk okosan!



|

Hirdetés

Ilyenkor jól jöhet egy kis segítség, amely megkönnyíti az ablakkezelést.Főleg a folyadékkristályos kijelzőt használó számítógépek esetén az egérmutató sokszor nehezen található meg, mozgás során is alig látható. A Windows XP-ben számos hasznos kiegészítőt találhatunk az egér könnyebb kezelésére. A Vezérlőpulton nyissuk meg az Egér ablakát, majd válasszuk az Egérmutató beállításai fület. A mutató sebességének kiválasztása után bekapcsolhatjuk a gombfigyelést is. Ennek segítségével az éppen aktív ablakban az alapértelmezettként kijelölt gombra ugrik a mutató, így egy kattintásért nem kell felesleges mozdulatokat tennünk.

Ha kis mutatót használunk, esetleg kijelzőnkön elmosódik annak mozgása, akkor jelöljük be a Mozgás nyomvonalának megjelenítése pontot, így biztosan tudjuk, merre jár egerünk. Amennyiben gépelés közben zavar a kis nyilacska, el is rejthetjük azt, nem kell állandóan arrébb tolni. Erős fénynél nehezen vehetjük észre a monitoron lévő egérmutatót, ilyenkor hasznos annak megjelenítése kis körökkel. Ha bekapcsoljuk az oldal alján lévő négyzetet, akkor a billentyű egyszeri lenyomására hamar megtalálhatjuk elveszettnek hitt egerünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.