Hirdetés

Elállítódott TCP/IP-beállítások



|

Hirdetés

Csakhogy azóta nem tudok internetezni, pedig már a hálózati kártyát is eltávolítottam. A modem rendesen tárcsáz, a bejelentkezés is normálisan lezajlik, de egyetlen webhelyre sem jutok el, mert ha beírok valamilyen címet, akkor mindig egy DNS hibaüzenet jelenik meg. Mit tegyek?Úgy tűnik, a helyi hálózat konfigurálásakor valahogy módosultak a TCP/IP-beállítások; azoknak amúgy semmi közük a helyi hálózat beállításaihoz. A hiba kijavításának az a legegyszerűbb módja, hogy töröljük a mostani internetkapcsolat ikonját, és a szolgáltatótól kapott CD-vel újból létrehozzuk a kapcsolatot.

A beállításokat kézzel is helyreigazíthatjuk a következő módon: a Vezérlőpulton nyissuk meg az Internetbeállítások modult, válasszuk ki internetkapcsolatunkat, és kattintsunk a Beállítások gombon. A Beállítások panelen kattintsunk a Tulajdonságok gombon, és a megjelenő ablak Hálózat oldalán válasszuk ki a listáról a TPC/IP protokollt. Ismét egy kattintás a Tulajdonságok gombon, így a TCP/IP protokoll tulajdonságait mutató panelre jutunk. Az Általános oldalán válasszuk ki az IP-cím automatikus kérése és a DNS kiszolgáló címének automatikus kérése opciókat.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.