Hirdetés

Etikai kódex a fájlcseréről



|

Hirdetés

A hálózatok egyben kérték az amerikai törvényhozást, dolgozzanak ki valamilyen megoldást, miként lehetne a zenekiadókat és a többi jogtulajdonost ellentételezni interneten forgalmazott anyagaiért. A zeneipari szövetség (RIAA) egyébként szintén hétfőn adta hírül, hogy immár sikerült 64 egyénnel peren kívül megállapodnia abból a 261-ből, akik ellen jogbitorlási pert indított - azt is büszkén, és nyilván „pedagógiai” célzattal jelentették, hogy egyetlen esetben sem kértek többet 5 ezer dollárnál. A RIAA egyébként inkább a P2P hálózatok ellen igyekezett hangulatot kelteni, amikor arról beszéltek, hogy a hálózatokon hemzsegnek a gyerekpornó anyagokat cserélgető perverzek, a személyazonosító tolvajok és „kémszoftverek”, amelyek titokban feltérképezik egy-egy felhasználó online mozgását.

A P2P United ipari szövetség tagjai - Lime Wire, Grokster, Blubster, BearShare, Morpheus és eDonkey 2000 - közölte, segítik a bűnüldözőket a „gyermekpornográfusok” felkutatásában, miközben gondoskodnak arról, hogy a felhasználók meg tudják védeni érzékeny anyagaikat, és garantálják, hogy a hálózatukról senki nem tud kémszoftvert telepíteni a felhasználók gépére. A legszélesebb körben használt fájlcsere hálózat, a Kazaa nem tagja a csoportnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.