Hirdetés

Ezer torrentező állhat bíróság elé



|

Kiadta felhasználóinak adatait az internetszolgáltató.

Hirdetés

Az 1998-ban alapított vállalatnak jól is ment egy darabig, de az utóbbi 2 évben igen drasztikusan, mintegy 60-70%-kal esett a forgalma. Nem kellett hozzá nagydoktori cím, hogy rájöjjenek: bizony az állománycserélők állnak a forgalomcsökkenés nagy hányada mögött.

 

Nosza, le is nyomozták ezer torrentező IP-címét, majd kiszedték a SingNet internet-szolgáltatóból felhasználóinak adatait. A történethez azért hozzátartozik, hogy a SingNet egészen addig védte a személyes adatokat, amíg a bíróság nem kényszerítette azok kiadására.

 

A következő lépés logikus: az Odex fenyegető levelekkel kezdte bombázni a felhasználókat, melyben kijelentik: tudnak arról, hogy az illető anime-filmeket töltött le, így ha nem akar bíróság elé kerülni, fizessen egy 3000 dollár körüli összeget. Ráadásul az időkorlát is szűk: az Odex 9 napos határidőt ad, mielőtt megteszi a feljelentést. A fenyegető levelet pdf-formátumban itt meg lehet tekinetni.

 

A dolgot színesíti, hogy Stephen Sing, az Odex igazgatója egyben az AVPAS (Anti Video Piracy Association of Singapore) elnöke is, ráadásul egy online fórumon is viccelődött azzal, hogy hány felhasználót fog a bíróságra vinni. Nem is csoda, hogy megalakult a hivatalos Anti-Odex Club.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.