Hirdetés

Félidőnél a Smarter Hungary – még lehet nevezni!|

Nem késő indulni a nyereményekért: laptop, Xbox360, Wii is gazdára vár!

Hirdetés

Az IBM Magyarország továbbra is várja a legjobb ötleteket, hogy miként lehetne jobbá tenni világunkat, kezdve a dugók megszüntetésétől, a korszerűbb egészségügyön át, egészen az oktatás teljes megújításáig. A témaválasztás szabad, a Smarter Hungary blogíró verseny legfontosabb szabálya viszont, hogy mindennek kapcsolódnia kell az informatika világához. Hagyd egy kicsit szárnyalni a képzeleted, gondold tovább a mostani megoldásokat, vagy vess fel olyan merész dolgokat, amiket egyetlen sci-fiben sem láttál még.

smarter_pcworld.jpg
 


Íme, néhány érdekes blog, mely nem születhetett volna meg a Smarter Hungary nélkül:


Az én bolygóm is

 


Jelen állás szerint Akarnokd a legkomolyabb blogger a versenyben, ami nem is csoda, hiszen nem kisebb intézmény áll mögötte, mint az ország legnagyobb informatikai kutatólaborja, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete. A blogon rengeteg érdekes és úttörő megoldásjavaslatról lehet olvasni, a SZTAKI legfontosabb kutatásait pedig az író saját véleménnyel, és ötletekkel egészíti ki.


FÖLD - A bolygó, amire vigyáznunk kell


Siityu blogja több szempontból is különleges. Először is, nem egyetlen témát jár körül, hanem Földünk megmentése érdekében igyekszik több különböző területen is ötlettel előállni. A saját készítésű rajzok ráadásul igényesek és hangulatosak, látszik, hogy komoly munka áll a blog mögött.


E-jövő


Életeket menthet az a rendszer, melyet abydos talált ki az E-jövő blogon. Egy autóbaleset után az utastérbe szerelt érzékelők megvizsgálnák a bent ülők állapotát, és azonnal értesítenék a mentőket, ha a helyzet azt kívánja. De a technikát más területeken is alkalmazná, a háztartásokban például rengeteg energiát meg lehetne spórolni azzal, ha egy számítógép automatikusan áramtalanítana minden elektronikus szerkezetet, miután az utolsó családtag is kilépett az ajtón. Elvégre minek világítson az a kis piros pötty a tévén, ha senki sincs, aki bekapcsolná?


Ha neked is vannak hasonló ötleteid, akkor ne habozz, indíts egy blogot, és nevezz a Smarter Hungary versenyre! A legjobb blogok tulajdonosait a szakmai zsűri az őszi átadó ünnepségen Lenovo laptoppal, Xbox 360 konzollal, Nintendo Wii-vel, LG okostelefonnal, iPod nanoval, és hasonló értékes ajándékokkal díjazza.


A verseny kiemelt támogatói a Takforsys Üzleti Informatikai Kft., az Überkonzol és az Xbox 360. További támogatók az LG, az XMS, a cdv-seven m, az EA, a SkinZone és a Mindshare. Médiatámogatók: HWSW, Gamekapocs.hu, Gamestar.hu, Gamechannel.hu Hotdog.hu, és természetesen magazinunk, a PC World.

"Van egy jó ötleted? Blogolj!" Jelentkezni itt lehet: http://smarterhungary.buzz.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.