Hirdetés

Filmezéshez már lehet drónokat használni|

A Szövetségi Légügyi Hatóság még mindig nagyon szigorú a drónokkal szemben.

Hirdetés

Miközben egyre több és jobb drón kerül a piacra, addig a Szövetségi Légügyi Hatóság még mindig meglehetősen szigorúan lép fel ezekkel szemben. Most azonban fordulóponthoz érkezett az effajta eszközök kereskedelmi célú használata, ugyanis hat filmkészítő vállalatnak engedélyezték a drónhasználatot, ellenőrzött körülmények mellett. 

Hirdetés

A kereskedelmi használatot mindeddig szigorúan tiltotta az FAA, mindössze két nagyon távoli olajmezőnél volt szabad használni a drónokat. Külön kérvények útján most hat filmkészítő vállalat (az Astraeus Aerial, az Aerial Mob, a Pictorvision, a HeliVideo, a Snaproll Media és az RC Pro Productions Consulting) engedélyt kapott a használatra. 

Üzleti célból ennek ellenére továbbra sem lehet sok mindenre használni a drónokat. Még mindig tilos földeket, ültetvényeket figyelni vele, csővezetékeket, olajfinomítókat ellenőrizni vagy éppen híranyagot forgatni. Szintén nem szállíthatnak még árukat az Amazon és a Google drónjai.

Nem lesz könnyű ráadásul a filmezők élete sem, ugyanis rengeteg korlátozásra kell figyelniük. Az engedélyt ahhoz kötötték, hogy meg van szabva a drónok maximális tömege, sebessége, emelkedése. A karbantartások után vizsgálatokat és tesztrepüléseket írtak elő, illetve csak pilótaengedéllyel rendelkező személy használhatja őket, legalább 25 órás dróntapasztalattal. Még ilyen megkötések mellett is azonnal jelenteni kell, ha egy drón túl magasra vagy túl messzire téved. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.