Hirdetés

Gates: célkeresztben a digitális életmód



|

Hirdetés

Az előző években a Microsoft vezető szoftver-mérnöke arra használta ki beszédeit, hogy bejelentse cégének olyan új termékekeit, mint például az Xbox játékkonzol, a vezeték-nélküli kijelzők vagy az intelligens órák. Ebben az évben nem így történt. Amellett, hogy nem jelentett be új terméket, Gates nem fejtette ki a Microsoft jövőbeni útitervét sem a számítástechnika vagy a fogyasztói elektronika területén. Egy, a Conan O'Brien Késő Esti show-jának mintájára készült kis jelenetben Gates az amerikai komédia-sztárnak fejtette ki az elképzeléseit a digitális életmóddal kapcsolatban. Gates azt közvetítette a publikumnak, hogy a Microsoft a már meglévő termékeivel képes ezen életmód megteremtésére, megemlítve ezen a ponton a Windows XP Media Center Edition-t, a Portable Media Centers-t, az MSN online-szolgáltatásait és az Xbox játékkonzolt. "Vegyük szemügyre a mai nappalikat, ahol már öt távirányítóval rendelkezünk, és még mindig nem onnan szól a zenénk, ahonnan mi szeretnénk." - fejtette ki Gates. "A Microsoft a termékeinek integrálásával le tudja küzdeni ezt az akadályt". O'Brien szerepe a színpadon a közönség feloldása volt; előadott egy rövid paródiát a Microsoft és más technológiai cégek vezetőiről, és még soron kívüli segítséget is kapott az elrontott termékbemutatóktól - a Windows XP Media Center Edition bemutatására használt számítógép például nem volt hajlandó megjeleníteni a O'Brien-ről és Gates-ről készült képeket, amint a városban szórakoznak.

A Microsoft öt, a különböző termékeivel párhuzamos kategóriába sorolta a digitális életmóddal kapcsolatos elképzeléseit: zenére, képekre, televízióra, kommunikációra és játékra. A cég a hardvergyártók segítségével olyan termékeket állított elő, amelyek mind az öt kategóriát egyesítik magukban - mondta el Gates, akinek beszédéből hiányoztak a valódi újdonságok, mivel cége ez évben nem jelentet meg új nagyobb fogyasztói termékeket. A következő nagy termék várhatóan a Longhorn operációs rendszer lesz, amelynek megjelenése 2006-ra várható - magyarázta Joe Wilcox, a Jupiter Research egyik vezető elemzője. "Ez az év egy átvezető év a következő operációs rendszer megjelenéséhez. Ha az eddigi CES beszédekre gondolunk, a Microsoft mindig olyan új dolgokat jelentett be, amelyek a rákövetkező évben jelentek meg. Ha a mostani évet vesszük szemügyre, akkor több pillanatnyi hír szerepelt a beszédben, mint új dolgok." - mondta Wilcox.

Azért a beszéd, amelyet a Microsoft a további haladási tervének ismertetésére szokott felhasználni, nem volt teljesen mentes a friss hírektől. Példának okáért a Microsoft együtt dolgozik a dél-korai LG Electronics-szal egy olyan eszköz kifejlesztésén, amely ötvözi a digitális videó-felvevőket a DVD-írókkal, és képes megnyitni a PC-n lévő tartalmakat. Microsoft az MTV Networks-szel is megállapodást kötött egy, a Windows Media technológián alapuló tartalomszolgáltatással kapcsolatban, melynek keretében az MTV műsora is elérhető lesz a Windows Media Center-felhasználóknak. További tartalommal kapcsolatos megállapodások kötődtek a Yahoo-val és a Fox Sports-szal is - közölte Gates.

A Windows-élmény további növelésének érdekében a Microsoft a rivális Tivo-val is együtt fog dolgozni, hogy kiterjessze annak nemrég beharangozott "TiVoToGo" szolgáltatását, mellyel a felhasználók képesek lesznek a Tivo eszközeikkel készített felvételeiket a Windows Mobile eszközökre közvetíteni, mint például a Pocket PC-kre, intelligens telefonokra és a hordozható média-centerekre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.