Hirdetés

Gyors felbontásváltás



|

Hirdetés

Szinte már rutinból megy a képernyőt beállító ablak előhívása és a csúszka állítása, de nincs erre valami egyszerűbb megoldás? Olyanra gondoltam, amit külön panelek nélkül is el lehet érni.A Windows XP-ből sajnos kimaradt a felbontás gyors állítását segítő kis program (eredeti nevén QuickRes), ezért más megoldást kell keresnünk. Ha ATI vagy NVIDIA kártyánk van, akkor elég telepítenünk az eszközillesztő programok mellé csomagolt vezérlőket, és máris kapunk egy kis ikont az óra mellé. Csak rá kell kattintanunk a bal vagy a jobb egérgombbal, és máris átszabhatjuk képernyőnk felbontását.

Egy másik alternatíva, ha külön programokat használunk e célra. Előnyük, hogy kisebb helyet foglalnak a memóriában, és a használatuk is egyszerűbb. Az egyik legismertebb - ráadásul ingyenes - alkalmazás Doug gyűjteményéből (www.dougknox.com) való, és nemcsak a felbontást, hanem a frekvenciákat is képes menüből állítani. Elég csak elindítanunk, és máris beül a Tálcára, amíg ki nem kapcsoljuk. Ha minden indításkor szükségünk van rá, akkor készítsünk neki egy parancsikont a Start menü Indítópult csoportjában (a jobb egérgombbal húzzuk rá a menükre, amíg ki nem nyílnak). Amennyiben túl bonyolultnak tartanánk a programot, lemezmellékletünkön még egy másik hasznos alkalmazást is elhelyeztünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.