Hirdetés

Hackerek a szcientológia ellen



|

Sikeres támadást indítottak a szervezet weboldala ellen.

Hirdetés

A csoport saját oldalán deklarált célja, hogy „megszabadítsa az embereket a szcientológus agymosástól", és kételkedést ébresszen a jelenlegi tagokban, de nevükhöz hűen saját személyazonosságukról semmit nem árulnak el.

 

Az Anonymous egy elosztott DoS-támadással elérhetetlenné tette a szcientológusok honlapját, amelynek lényege, hogy az egyszerre, sok különböző gépről indított lekérésekkel terhelik túl a szervert. A támadás kiváltó oka az volt, hogy a szcientológusok megpróbálták mindenhonnan eltávolítani az elhíresült videót, amelyben Tom Cruise beszél fanatikus tekintettel vallásáról.

 

Erre föl alkotta meg a csoport a saját hitvallását ismertető videót, amelyet egy hét alatt már közel 1,3 milliónyian tekintettek meg. Egy másik videót is feltett a csoport a YouTube-ra, amelyben a médiát ostorozza, amiért az nem képes tudósítani a szcientológusok kritikusaik elhallgattatását célzó törekvéseiről, ezt viszont a YouTube az oldal szabályainak megszegéséért már eltávolította.

 

Az Anonymousnak igen jelentős támadást sikerült indítania. Az egyik internetes támadásokkal foglalkozó cég, az Arbor Networks szerint 220 megabit / szekundum mesterséges forgalmat is sikerült generálni, több alkalommal is. Az átlagos támadás körülbelül 30 percig tartott, és 168 megabit / szekundum sávszélességgel zajlott. Jose Nazario, az Arbor egyik biztonsági szakértője elmondta, hogy ez közepes méretűnek támadásnak számít, „nem csak pár unatkozó egyetemista szervezte a kollégiumi szobájából".

 

A DDoS-támadás után a scientology.org weboldalt áthelyezték a Prolexic Technologies egyik szerverére, amely cég a hasonló támadások elleni védelemre specializálódott. A Prolexic egyik szóvivője elismerte, hogy a szcientológiai egyház a cég egyik ügyfele, de további információkat nem árult el. Az szcientológusok nem nyilatkoztak a támadásokról, csak annyit tettek közzé: a Tom Cruise-videó megnövelte oldaluk forgalmát.

 

Az internetes közösséget már régóta foglalkoztatja a szcientológusok azon igyekezete, hogy a szerzői jogi törvényeket használva szabályozzák a szervezetről szóló információk terjedését, de olyan véleményeket is olvasni a világhálón, amelyek kifejezetten rossz ötletnek tartják a DDoS-támadásokat. Az Operation Clambake, az egyik szcientológiát kritizáló odal tulajdonosa, Andreas Heldan-Lund azt írja: „Ezt ki fogják használni, hogy saját ellen-akcióikat igazolják, amikor újra megpróbálják eltaposni a kritikákat és kritikusokat."

 

Ha az Anonymous célja az volt, hogy hallassák hangjukat, sikerrel jártak. Múlt hét pénteken a Digg.com hírgyűjtő oldal tíz legolvasottabb híréből hét a szcientológusokkal és az Anonymous akciójával foglalkozott. Bár a hackercsoport weboldalán felszólítja szimpatizánsait, hogy mindig klikkeljék le a velük kapcsolatos híreket, Jay Adelson, a Digg vezetője azt nyilatkozta: az Anonymous nem manipulálta az oldal hírrendező algoritmusát. Bár igen ritka az ilyen nagy érdeklődés, egyáltalán nem példa nélkül álló: a tavalyi lövöldözés a Virginia Tech egyetemen, illetve a 2005-ös londoni terrortámadás is hasonlóan népszerű volt az oldal használói körében.

 

Megkezdődött egy újabb háború.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.