Hirdetés

Hazudik a bíróságokon az USA drogfelügyelete?



|

Az ügynökség illegálisan kaphat füleseket az NSA-tól.

Hirdetés

Hétfőn enyhén szólva is nagy bombát dobott a Reuters, ugyanis a hírügynökség exkluzív értesülései szerint az amerikai kábítószer-ellenes hivatal (DEA - Drug Enforcement Administration) az amerikai hírszerzéstől kaphat füleseket egyes az USA területén élő személyek elleni nyomozásainak megkezdéséhez.


Ez a beszámoló szerint súlyos probléma, hiszen az NSA-nak nincs felhatalmazása amerikaiak ellen kémkedni, éppen azért nem is lehetnének a DEA számára átadható adatai a helyi lakosokról. A törvénysértés miatt állítólag a drogfelügyelet nem leplezheti le a tárgyalótermekben a forrását, az efféle ügyek esetén az ügynököknek utólagosan kell fiktív sztorikat kitalálniuk a nyomozás kezdeti szakaszáról.


A Reuters értesülései szerint gyakorlatilag hazudnak, közokiratot és bizonyítékot hamisítanak az ügynökök, ennek profi elvégzéséhez pedig a DEA állítólag még tanfolyamot is rendszeresen szervez a lehetetlen helyzetbe hozott ügynökeinek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.