Hirdetés

Hibás akkumulátorokat hívott vissza a HP



|

Hirdetés

85 ezer hibás lítium-ionos akkut az Egyesült Államokban, a többit Európában és a világ többi részén adták el. A visszahívást azzal indokolták, hogy rövid időn belül 16 túlmelegedésről szóló hibabejelentés érkezett a céghez. Nagyobb hibákat is okozhatnak azonban az alkatrészek, ha azok megolvadnak.

A visszahívott telepeket Kínából és Tajvanból importálták, és a HP Pavilion, Compaq, Presario és Evo hordozható számítógépekhez lehetett őket külön megvásárolni 100 és 130 dollár között. Az érintett készülékek vonalkódjai GC, IA, L0 vagy L1 kezdetűek.

A HP mindenkit arra kér, hogy ha a fenti típusok valamelyikével rendelkezik, haladéktalanul szüntesse be azok használatát és a megadott weboldalon található program segítségével cseréltesse azokat ki.

Nem ez az első eset egyébként, amikor odáig fajulnak a telepekkel kapcsolatos gondok, hogy azokat vissza kell hívni. Az Apple nemrég 128 ezer akkut hívott vissza, amelyeket a PowerBook G4-es és iBook G4-es laptopokhoz adtak. A Sonynak is meggyűlt a baja az új PlayStation 2 adaptereivel...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.