Hirdetés

Így kémkedhetnek a telefonodon



|

Cégek hirdetik magukat, amelyek kormányzati ügynökségeknek fejlesztenek kémeszközöket.

Hirdetés

A Julian Assange által nyilvánosságra hozott dokumentumok, majd az Edward Snowden által kirobbantott kémkedési botrány óta tudjuk, hogy senki nincs biztonságban. A kémkedés valós tevékenység, melyről tudjuk, hogy létezik, csak eddig azt nem tudtuk, hogyan. Most már tudjuk. Julian Assange a Kém Dokumentumok (Spy Files) című aktájában szerepeltek olyan cégek, amelyek kormányzati szervezeteknek fejlesztenek kémeszközöket, dolgokat.

Hirdetés

Az egyik ilyen cég a Hacking Team, melynek van egy olyan eszköze, mellyel teljes egészében és teljesen láthatatlanul át lehet venni egy telefon felett az irányítást. Android, iOS, Windows Mobile, és Blackberry készülékeket is meg lehet vele támadni. El lehet vele olvasni az e-maileket, SMS/MMS üzeneteket, követni az internethasználatot, hangot, billentyűzet-használatot rögzíteni… Tehát sok mindent. Azért nem kell nagyon megijedni, az iOS verzió csak tört iPhone-okon működik, illetve közvetlen hozzáférés kell a telefonhoz, hogy telepíteni lehessen a kártevőt.

Érdekes, hogy a Hacking Team, mely egy olasz cég, teljesen nyíltan hirdeti magát. Elsősorban kormányzati ügynökségeknek – „Teljes ellenőrzés a célpont felett”, „Szerezz meg minden adatot, amelyre szükséged lehet” – áll a bannerjük hirdetésében. Érdekes, igaz?

(Kép forrása: Cryptomathic)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.