Hirdetés

Kalózprogramokat használ a Microsoft?



|

Hirdetés

A Microsoftot természetesen azonnal a BSA (Business Software Alliance) elé terjesztették kalózprogram használata miatt, azonban a jogvédő szervezett eddig még nem tett lépéseket.

A Microsoft Windows XP operációs rendszer minden példányában megtalálható Windows-Help-Tours-Windows-Mediaplayer-AudioWav könyvtárban található fájlokat jegyzettömbbel megnyitva legalul a következő azonosító sort láthatjuk: "000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5". A sorban szereplő "Deepz0ne" (vigyázat, az O betű egy nulla!) a Radium nevű cracker csoport egyik tagját jelöli, amely annak idején többek között a Sound Forge hangszerkesztő programot is feltörte - tehát a Windows hangfájljait lopott szoftverrel szerkesztették át.

A Sonic Fondry céget, a népszerű Sound Forge hangszerkesztő készítőjét nemrég vásárolta fel a Sony. A hangszerkesztő szóban forgó 4.5-s verziója még a Sonic Foundry tulajdonát képezi, azonban ha a cég a copyright jogokat is eladta, akkor még nem egyértelmű melyik cég élhet majd jogi követelésekkel a Microsoft-tal szemben. A Microsoft kártérítési felelőssége pedig attól függ, hogy az adott WAV fileokat a cégen belül készítette-e valaki a kalózprogram segítségével, vagy pedig külső megrendelés útján került bele a Windows XP operációs rendszer fájljai közé. Ha valóban a Microsoft a felelős, akkor a Sony (vagy a Sonic Foundry) hatalmas összegű kártérítési igényt nyújthat be - különösen a Windows XP "nem csekély" eladott példányszámát figyelembe véve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.