Hirdetés

Két cég ellen emeltek SPAM vádat



|

Hirdetés

A Phoenix Avatar és a Global Web Promotions nemcsak kéretlen levelekkel árasztotta el az internetet, hanem ráadásul csalást is elkövetett, amikor olyan termékeket kínáltak eladásra, amelyek nem rendelkeztek a reklámozott hatással. A két cég által kiküldött reklámlevelek miatt több mint 889 ezer panasz érkezett az FTC-hez január 1. és április 24. között - ennyi panaszt még soha nem kapott a szervezet konkrét spam küldők ellen. Az Avatar vezetőire 20 év börtön vár postai csalás miatt és további öt év a spam-törvény megsértése miatt, közölte Jeffrey Collins kerületi ügyész.

A cég két vezetőjét szerdán Detroitban letartóztatták, majd óvadék ellenében szabadon engedték, s állítólag két másik vezető a jövő héten adja fel magát a hatóságoknak. Az Avatar egy diétás tapaszt reklámozott 60 dollárért, azonban tudományosan nem bizonyítható, hogy a tapasztól valóban le lehet fogyni, mindezt olyan e-mailben tették, amelynek nem volt érvényes feladója, nem kínált leiratkozási lehetőséget, és sokszor nem létező feladót jelölt meg. Az FTC kérésére a bíróság befagyasztotta a cég vagyonát, megtiltotta a spamküldést és a megtévesztő termékek reklámozását. A Global Web Promotions szintén egy diétás tapaszt és egy hamis növekedési hormont forgalmazott.

Az FTC, az USA igazságügyi minisztériuma és a postai nyomozószolgálat úgy tudta lebuktatni a két céget, hogy terméket rendelt tőlük, majd a pénz útját követte, mert a spamből lehetetlenség visszajutni a feladóhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.