Hirdetés

Két új Intel Itanium lapka jelent meg



|

Hirdetés

Az 1.4 GHz-es órajelen futó, 3 Mbyte harmadszintű gyorsítótárat tartalmazó változat elsősorban fürtözött rendszerek építéséhez ajánlott, az 1.6 GHz-es, szintén 3 Mbyte L3 cache-sel szerelt változat pedig kétprocesszoros szerverekben és munkaállomásokban teljesíthet szolgálatot.

“Mivel az Itanium 2 alapú szerverek a vállalati infrastruktúrák kiépítését szorgalmazza, képesek vagyunk az összrendszer költségeit csökkenteni, folyamatosan növekvő teljesítmény mellett” – mondta Richard Dracott, az Intel vállalati marketing és tervezési ügyvezető igazgatója. “A végfelhasználók haszna abban rejlik, amit az Intel-alapú megoldások rugalmassága és választási szabadsága nyújt számukra.”

Az Intel hosszú távú célja, hogy az Itanium-alapú rendszerek ugyanannyiba kerüljenek, mint a Xeon-alapú megoldások. Ennek érdekében a vállalat közös platformot vezet be, így mindkét processzorhoz azonos chipkészletek és alaplapok lesznek használhatók. A cég tervei szerint először 2007-ben jelenhetnek meg azok az alaplapok, amelyek Xeon és Itanium processzorokat egyaránt fogadnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.