Hirdetés

Kim Dotcom politikai pályára lép|

A Megaupload alapítójának elege van a nemzetközi hatóságok zaklatásából, ezért inkább pártot alapít.

Hirdetés

Kim Dotcom, a Megaupload alapítója megunta, hogy folyamatosan vegzálják a hatóságok, ezért úgy döntött, visszavág és megalapítja a saját politikai pártját. A 2012-ben, a szerzői jogok folyamatos megsértése miatt bezárt Megaupload alapítója április 7-én nyújtotta be a pártalapításhoz szükséges papírokat az új-zélandi választási bizottsághoz. Az iratok tanúbizonysága szerint Dotcomnak mintegy 500 támogatója van.

A bizottságnak hat hét áll rendelkezésére a támogató aláírások hitelesítésére. Ha minden jól megy, az „Internet Párt” már a következő választáson részt vehet, és ha megugorja az öt százalékos küszöböt, képviselőket küldhet a parlamentbe.

Hirdetés

Az új párt már most, a hivatalos bejegyzés előtt elkezdte keresni a lehetséges szövetségeseket; a hírek szerint partneri megállapodást kötöttek az egyik jól bejáratott helyi politikai erővel. Dotcom mecénásként, „szellemi vezetőként” és reklámarcként vesz részt a párt munkájában; a választáson viszont nem indulhat, lévén nem új-zélandi állampolgár. Sőt, ha az illetékes bíróság idén júliusban úgy dönt, hogy hogy kiadja az Egyesült Államoknak, az is előfordulhat, hogy nem is tartózkodik majd az országban a voksolás idején.

Nem meglepő módon, az Internet Párt programjában csupa olyan jogi változtatás és javaslat szerepel, amelyek elfogadásuk esetén alaposan megtámogathatnák Dotcom jogi és üzleti érdekeit. A párt szerzői jogi és internet-szabályozási reformot követel, és szeretné elérni, hogy az ország minél nagyobb mértékben függetlenítse magát a külföldi kormányoktól. Persze, mivel Kim Dotcom közismerten szeret a népi hős szerepében tetszelegni, a populista ígéretek sem maradhattak ki a párt programjából – mint például a korlátlan és ingyenes internet minden egyes szavazópolgárnak.

Dotcomék kortesvideóját itt nézhetitek meg:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.