Hirdetés

Különválik az Internet Explorer és a Longhorn



|

Hirdetés

A Microsoft korábban azt tervezte, hogy a legnépszerűbb böngésző új változata a Longhornnal együtt érkezik. Novemberben már némileg módosult a Microsoft álláspontja, akkor azt közölte a vállalat, hogy a Longhorn megjelenése előtt lesznek kisebb frissítések az Internet Explorerhez. Elemzők szerint a váratlan fordulat egyértelműen annak tudható be, hogy a Mozilla Firefox böngészője egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Egy nemrégiben közzétett felmérés szerint az Internet Explorer piaci részesedése csökkenni kezdett és 90 százalék alá esett vissza. A 90-es években lezajlott böngészőháború óta nem volt ilyen "alacsonyan" az IE népszerűsége.




A böngésző jelenlegi változatát, az IE6-ot számos kritika érte biztonsági oldalról és részben ezek a gondok vezettek ahhoz, hogy sokan Firefoxra tértek át. A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése. Ennek érdekében a böngésző védelmet nyújt az úgynevezett adathalászat (phising) támadások ellen, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

A Microsoftnak már van elképzelése arról, hogy mikor dobja piacra az IE7-et, azonban egyelőre nem áll szándékában nyilvánosságra hozni a dátumot. Jelenleg azt sem tudni, hogy az Internet Explorer 7-et a felhasználók miként kaphatják meg. Lehet hogy különállóan is letölthető lesz, de az is lehet, hogy a Windows XP Service Pack 3 részeként lehet majd feltelepíteni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.