Hirdetés

Már Intel Core i5-tel is kapható a Chromebox



|

Nem teljesen világos, hogy a Samsung mérnökei mi szükségét látták egy ilyen erős processzor bevetésének.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt szemfüles vásárlók felfedezték, hogy újabb konfigurációban vált elérhető a Google Chrome OS-t futtató Samsung Chromebox miniszámítógép: a széria legújabb tagjában egy pontosan meg nem nevezett típusú, kétmagos és 2,5 GHz-es Intel Core i5 ketyeg.


A további fontosabb specifikációk nem változtak, amelyek alatt jelen esetben a 4 GB memóriát és a 16 GB-os SSD háttértárat értjük. A központi egységből sejthető módon nem kimondottan filléres mulatság az új Chromebox, a legolcsóbban dolgozó viszonteladó 405 dollárt, azaz olyan 89 ezer forintot kér érte.


Jó kérdés, hogy az eszköz esetében miért volt szükség az erőteljes processzor használatára, mivel a Google operációs rendszere felhasználói szempontból nagyrészt egy webböngészőt jelent: aki elég élelmes egy új operációs rendszer a Chromeboxra való feltelepítéséhez, az ennyi pénzből jóval kiegyensúlyozottabb konfigurációt is összelegózhat magának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.