Hirdetés

Megjelent az UHU-Linux 1.0 Office



|

Hirdetés

Ezen belül kiemelten ügyel magyar nyelv sajátosságaira (helyesírás-ellenorző, karakterkészlet), és fontos érv lehet az is, hogy magyar fejlesztok készítik, az UHU-Linux fejlesztőivel magyarul lehet szakmai és egyéb témában érintkezni. Ezen kívül a prioritást a magyar felhasználók élvezik, ezért – összehasonlítva bármilyen más disztribúcióval – gyorsabban, rugalmasabban tudnak reagálni bármilyen kérdésre, kérésre vagy igényre. Az UHU-Linux nem a számítástechnikát felsőfokon művelő szakembereknek, programozóknak, hanem azoknak a számítógépfelhasználóknak készült, akik mindennapi életük során munkára, tanulásra, szórakozásra számítógépet használnak.

Az irodai alkalmazások manapság elképzelhetetlenek szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációkészítő alkalmazások nélkül. Természetesen a szoftverek képesek felismerni és kezelni a manapság használt legelterjedtebb formátumokat. Van néhány olyan szoftvereszköz is, ami a nyelvi sajátosságok miatt csak ebben a disztribúcióban kapott helyet. Két programot mindenképp fontos kiemelni: az egyik a KJKKerszöv Törvénytára. Ez egyfajta elismerése a fejlesztő csapat munkájának, hogy a jogtárairól és ceginformációs CD-rol híres cég az UHULinux-on keresztül mindenki számára ingyenesen hozzáférhetővé tette a rendszerváltás óta karbantartott termékét.
A másik szoftver egy – szintén magyar fejlesztésű – számlázó és raktárkezelo program, melynek a napokban készült el útnyilvántartó
modulja is. Ezenkívül az UHU-Linux többnyelvű (magyar-angol, magyar-német, magyar-francia) szótárakat tartalmaz, természetesen „oda-vissza” fordítással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.