Hirdetés

Megtévesztő Google-vírus terjed



|

Hirdetés

"Először is fontos tudni: a Knights of the Old Republic II című Star Wars játék nem érhető el ingyenesen. Másodszor, akik különféle fájlcserélő programokkal (Shareaza, Imesh, stb.) mégis letöltötték az állítólagos programot, telepítés után nem a játékot, hanem egy vírust helyeznek el a gépükön" - mondta Forrest Clark, a Panda Software termékfejlesztési- és marketingmenedzsere.
A P2Load.A néven ismertté vált féregvírus az Egyesült Királyságban és Chilében indult terjedésnek és feltelepítése után némi módosítást hajt végre a számítógép böngészőjében. Amint a felhasználó hozzá szeretne férni a Google keresőhöz, a féreg egy azzal szinte teljesen megegyező oldalra irányítja az illetőt. Az új oldal egy németországi szerverről üzemel és valószínűleg a Google keresőmotorját használja, azonban a találatokat módosítja, és az AdWords reklámokat is kicseréli hamis hirdetésekre. Még ha a felhasználó el is gépeli a www.google.com URL-t, a féreg akkor is a fertőzött oldalra irányítja őt.


A féreg készítői ezzel az eljárással más népszerű oldalakat is megtámadhatnak, és illegális adathalászatra alakíthatják át azokat. Clark szerint a vírus írója arra használja fel programját, hogy növelje látogatói számát olyan oldalaknak, amelyeken az adott hirdetések szerepelnek, vagyis a vírus célja végső soron a pénzszerzés. A P2Load.A nem csak Internet Explorer, hanem Firefox böngészőkbe is be tud épülni. Jelenlétét úgy lehet észrevenni, hogy az addigi nyitóoldal egy vásárlási ajánlatokat tartalmazó oldalra mutat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.